معرفی گروهک لشکر طیبه
لشکرطیبه
این
تشکیلات با داشتن، حمایت های رسانه ای و تاکتیکی از سوی پاکستان و آی اس
آی و توانایی منابع انسانی و مالی و خوی وحشی گری و سلفی، به دنبال
برنامه هایی در سطح بین الملل می باشد و تهدیدی برای کشورهای منطقه و خود
پاکستان می باشد.
تاریخچه:
لشکر طیبه یک سازمان بنیادگرای اسلامی که توسط هواداران اسامه بن لادن به رهبری «حافظ محمد سعید» وبا همکاری «عبدالله عزام» در دهه 1980 با حمایت پاکستان برای آزادی کشمیر تحت کنترل تشکیل شده که «عزام »به پدر جهاد جهانی معروف و از معلمان اسامه بن لادن بود و با وی همکاری می کرد و پس از اینکه اختلافاتی با ایشان پیداکرد، با حافظ سعید برای تاسیس لشکر طیبه همکاری نمود که در سال 1989 بر اثر یک انفجار کشته شد.
ا
عملیات های تروریستی لشکر طیبه: مهمترین عملیات این تشکیلات در سال های پیش از 1988 ربودن یک فروند هواپیمای مسافربری هند و منفجر کردن آن بود و در اکتبر 1989 با ربودن دختر وزیر کشور هند خواستار آزادی پنج مبارز کشمیری زندانی در هند شد که با موفقیت صورت گرفت و در سال 2001 در دهلی نو چریک های این تشکیلات در لباس نیروی امنیتی هند تا درب اصلی سالن اجتماعات پارلمان هند پیش رفتند که موفق نبودند و همچنین در سال 2008 حادثه تروریستی بمبئی هند را ترتیب دادند که صدها نفر کشته و زخمی شدند. لازم به ذکر است که کارشناسان غربی هم به مدارکی که، مشارکت داشتن این گروه در چندین حمله تروریستی در کشور غیر آسیایی از سال 2003 تا کنون دست یافتند و هفته نامه نیوز ویک چاپ آمریکا این تشکیلات را القاعده دوم نامید و پلیس هند هم به شواهدی که دال بر دست داشتن چند حمله تروریستی دیگر در سالهای 2000،2005و2006 نیز دست یافته است.
حامد کرزای رئیس جمهور وقت افغانستان لشکر طیبه را مسئول حمله به کنسولگری هند در هرات در مه می امسال دانستند.
توانایی لشکر طیبه و آی اس آی و پاکستان: در سال 2002 پس فشارهای زیاد جامعه جهانی، دولت پاکستان لشکر طیبه را گروه تروریستی اعلام کرد ولی هرگز جلوی فعالیت این گروه را نگرفته و زیر چتر حمایتی آی اس آی تمام عملیات ها و برنامه های آنها حمایت می شود و پایگاه های آموزشی بزرگی در پاکستان دارد.
بعد از این تصمیم پاکستان، این گروه خود را بعنوان موسسه خیریه بنام «جماعت الدعوه» معرفی کردند، و در جهت حمایت این گروها، رسانه های پاکستان آنها را بعنوان موسسه خیریه می بینند ورهبرانشان به راحتی در برنامه های تلویزیونی و رسانه ای شرکت می کنند.
موضوع مهمی که در مورد گروه های تروریستی فعال در پاکستان باید گفته شود این است که بسیاری از گروه های جهادی از فرقه های دیوبندی پیروی می کنند و نه سلفی(عقیده جماعت الدعوه)، از این رو می توانند بر علیه دولت پاکستان باهم متحد شوند و مشکلات زیادی برای این کشور بوجود بیاورند و در مورد توانایی جماعت الدعوه می توان چنین گفت که برای تاسیسات اتمی پاکستان یک تهدید هستند و همچنین آنها در پلیس پاکستان و ادارات دولتی وابستگانی دارند و به خوبی در جامعه پاکستان تثبیت شده اند و در هر مدرسه آنها توانایی 50 هزار دانش آموز را دارند و به این ترتیب در فکر اداره یک دولت هستند. ارزیابی ها در رابطه با ارتش پاکستان و این تشکیلات این است که، بین ارتش پاکستان و گروه های جهادی دیوبندی هیچ اعتمادی نیست و می خواهند جماعت الدعوه را جایگزین طالبان افغان کنند و می توان این را گفت که هر روز الدعوه فعال تر می شود.
لشکر طیبه و طالبان: شواهدی مستند در دست است که اسامه بن لادن پیش از مرگش با حافظ سعید در ارتباط بود و هنگامی که مقامات پاکستانی پس از یازده سپتامبر القاعده مرتبط با عرب ها را محاصره کردند، بسیاری از آنها در خانه های اعضای جماعت الدعوه پیدا شدند و همچنین «مولانا فضل الله» رهبر «تحریک طالبان» پاکستان به لحاظ ایدئولوژیکی و مالی از حافظ سعید حمایت کرده است.
عون سهی روزنامه نگار مستقر در اسلام آباد گفت: «که از اینکه بسیاری از تحلیلگران از ارتباط لشکر طیبه و طالبان سخن می گویند موافق ام و آنها متحدان هم هستند.»
نگاه حسن عبدالله یک متخصص تروریستی: «لشکر طیبه و القاعده با هم ارتباط تنگاتنگی دارند و بین رهبرانشان پیوندهای خانوادگی و اجتماعی وجود دارد.»
استاندار نورستان «حافظ عبدالقیوم» و رسانه های افغان: پس از انتخابات دور نخست افغانستان یک گروه طالبان(لشکر طیبه) که از سوی سازمان های اطلاعاتی خارجی حمایت مالی و تاکتیکی می شدند و به دلیل ناراضی بودن از عملکرد طالبان در دور نخست انتخابات افغانستان، چندین تن از آنهارا حلق آویز کردند و این به هشت طالبان و فرمانده طالبان افغان که به این دلیل به دار زده شده بودند، اضافه شدند.
آمریکا و لشکر طیبه: چند سال پیش ایالات متحده 10 میلیون دلار جایزه برای یافتن بنیانگذار سازمان تروریستی لشکر طیبه در نظر گرفت که حافظ سعید این تصمیم را به سخره گرفته و دولت ومجلس پاکستان نیزاز این مسئله گلایه و انتقاد کرده است.
وزارت خزانه داری آمریکا به افرادی که این گروه را حمایت و کمک مالی نمودند از جمله «مولانا فضل الرحمان خلیل» رهبر «حرکت الجاهدین» و «محمد نعیم شیخ» و «عمر نعیم شیخ» را در فهرست تروریست های جهان قرار داده و با تحریم آنها دارایی آنها را در آمریکا مسدود کرد.
در دیداری که باراک اوباما با نارندرا مودی نخست وزیر هند داشتند به عملیات مشترک علیه لشکر طیبه و سایر گروههای شبه نظامی به توافق رسیدند.
نگاه عارف جمال نویسنده پاکستانی: در مورد جماعت الدعوه غربی ها درک بسیار کمی دارند و اطلاعاتشان در مورد هویت رهبرشان نا درست می باشد و همچنین گزارش های مطبوعات وزارت خارجه آمریکا در مورد تعیین جایزه و یافتن «حافظ سعید» و برادرش، مملو از اشتباه بوده و اشتباه جدی تر اینکه نام «جماعت الدعوه» و «لشکر طیبه» را به جای همدیگر استفاده می کردند و در صورتی که «جماعت الدعوه »سازمان مرکزی و لشکر طیبه یکی از شاخه های آن است که مسئول جهاد در هند می باشد.
در مورد یکی از اعضای موسس مسلمان آمریکایی این گروه اطلاعات کمی وجود دارد و آن چیزی است اینکه ایشان یک مرد بسیار ثروتمند آفریقایی آمریکایی بودند، که در طول شورش مکه مبارزه کرده و در مراحل اولیه تشکیل الدعوه از این گروه حمایت و الان زنده است و احتمالا در آمریکا می باشد.
لشکر طیبه و داعش: رسانه های هند از تهدید بزرگ ناشی از آموزش تروریست های تکفیری برای انجام حملات در این کشور و کشورهای همسایه خبر می دهد و طبق این گزارش ها، لشکر طیبه پاکستان در حال آموزش تندروهای داعش برای جنگ عراق و سوریه می باشد.
بنابر منابع اطلاعاتی هندی و سایر رسانه ها، روابط «داعش» و «لشکر طیبه» در آینده تقویت شده و رهبر لشکر طیبه برای تحکیم این روابط تلاش زیادی خواهد کرد که زیر بنای این همکاری، با آموزش نیروهای داعش توسط لشکر طیبه ریخته شده است و در آینده نزدیک، همکاری خود را نهایی خواهند کرد.
امکان ادغام «داعش» و «جماعت الدعوه» وجود دارد و بنا به گزارش ها، بسیاری از سلفی ها از داعش و جماعت الدعوه حمایت می کنند و هردوی آنها بی رحم، و داعش شیوه سر بریدن جماعت الدعوه را دنبال می کند. الدعوه سنت گردن زدن را در دهه 1980 در طول جنگ افغانستان زنده کردند.
در مورد آینده این گروه، برخی از تحلیل گران می گویند این تشکیلات به طور بالقوه قابلیت برهم زدن صلح در سراسر جنوب آسیا را دارند.
عارف جمال ودر مصاحبه خود چنین گفت: «جماعت الدعوه» مستقر در پاکستان ممکن است یک تهدید فوری نباشد اما در زمان ظهور می تواند بسیار مرگبارتر از القاعده و داعش باشد، چشم انداز حملات الدعوه جهانی است و محدود به هند نمی باشد بطوری که واحدهایی در بیش از صد کشور جهان دارد و در تمام جهادها در سراسر جهان از جمله افغانستان، بوسنی، چچن، هند، فیلیپین و تاجیکستان شرکت داشتند که تاکنون القاعده انجام نداده است.
جماعت الدعوه بسیار بزرگتر و نیروهای آن بسیار بیشتر از القاعده می باشد. و با وجود صدها نفر از مهندسان و زیست شناسان در صفوف جماعت الدعوه، بدست آوردن سلاح هسته ای برایشان دشوار نیست و بنده هواپیمای بدون سر نشین کوچک آنها را در مقرشان در پنجاب دیدم و همچنین رسانه های پاکستان محیط مساعدی را برای این گروه فراهم می نمایند.
در پایان این تشکیلات با داشتن، حمایت های رسانه ای و تاکتیکی از سوی پاکستان و آی اس آی و توانایی منابع انسانی و مالی و خوی وحشی گری و سلفی، و همکاری با گروه های تروریستی فعال در شهرهای مرزی ایران، و همچنین شروع حملات در بیرون از پاکستان و افغانستان، به دنبال برنامه هایی در سطح بین الملل می باشد و تهدیدی برای کشورهای منطقه می باشد. در نتیجه دولت پاکستان باید با همکاری کشورهای همسایه خود، جهت مبارزه با تمام گروه های تروریستی که در کشورش فعالیت می کنند خصوصا این گروه یک گام محکم و بلندی را بردارد وگرنه، نه تنها کشورهای منطقه بلکه دامن خود پاکستان را هم خواهد گرفت.